Sigara böreği börek

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworzę z ogromną chęcią bo uwielbiam dzielić się swoimi przepisami. Zawsze cieszę się jak ktoś próbuje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

17 komentarzy

  1. ewelajna napisał(a):

    Zbeszcześciłaś czy nie… Ja bym zjadła, bo apetyczne:)
    Pozdrawiam, Ewo:):):)

  2. Paula napisał(a):

    ten farsz bardzo mi się podoba 🙂

  3. kass napisał(a):

    Nie jadłam tego tureckiego specjału, nie znam tez ciasta, którym zawijasz cygara:))) ale brzmi bardzo pysznie…tym bardziej że ruskie bardzo lubie, pozdrawiam !!!

  4. kulinarne-smaki napisał(a):

    świetne te paluszki Przyznam że pierwsze słyszę o takim przepisie Fajnie jest się czegoś nowego dowiedzieć

  5. Monica napisał(a):

    Ale fajne 🙂 Też myślę, że z każdym nadzieniem serowym będą pyszne.
    PS. U mnie też sama zupa nigdy nie wystarcza, potem nie obejdzie się bez dużej kolacji 😉

  6. Majana napisał(a):

    Jakie ladne są te cygara!:)

  7. hania-kasia napisał(a):

    Jadłam sigara w tureckiej knajpce i mnie zawiodły swoim smakiem. Mam nadzieję, że zrobione w domu są smaczniejsze. W Polsce ciasto yufka nie jest chyba jeszcze dostępne – nie spotkałam go dotychczas.

  8. Ewam napisał(a):

    Haniu ,mysle ze w wiekszych miejscowosciach ,w sklepach z żywnością orientalną mozna na nie sie natknac,a jesli nie, zrobic samemu,to wg mnie nic innego jak woda i maka,rozwalkowane bardzo cieniutko,podpieczone w piekarniku,albo bardziej w piecu 😉 w polsce to ciasto przetlumaczone jest jako podplomyk… http://pl.wikipedia.org/wiki/Podp%C5%82omyk

  9. aga napisał(a):

    bardzo smakowicie wygladaja i chetnie bym je zjadla:)

  10. asieja napisał(a):

    dla mnie wystarczyłaby sama pomidorowa, ale ten dodatek.. nieznane smaki zawsze tak kuszą. zaciekawiona jestem tym ciastem.

  11. kaiserka napisał(a):

    Bardzo okazale sa te Twoje Sigara, podobaja mi sie.Gwarantuje ci, ze na pewno zaden Turek sie na Ciebie nie obrazi,poniewaz Börek moze tez byc z farszem z ziemniakow i fety.Tak sie sklada,ze jestem zona czlowieka pochodzenia tureckiego i znam pewne specjaly tej kuchni,najczesciej jednak robie Börka z duzych platow Yufki z nadzieniem szpinaku i fety,smarujac kazdy plat ciasta sosem z jogurtu.Bedac na urlopie w Ankarze mialam okazje sprobowac wielu smakolykow,ale niestety bariera jezykowa nie pozwolila mi na uzyskanie przepisow. Jezeli moge jeszcze doradzic Tym, ktorzy nie maja mozliwosci kupienia ciasta yufki,mozna zastapic je rownie dobrze greckim ciastem phylo lub w najgorszym wypadku ciastem francuskim,nie to samo,ale bardzo zblizone.

    Pozdrawiam

  12. Anucha napisał(a):

    Ewuś znowu kusisz nieznanym, ale z tego co piszesz wnioskuję, że bardzo smacznym. Podpłomyk, nadzienie do ruskich, pychotka:)
    Dziękuję za troskę i serdecznie pozdrawiam:)))

  13. Ewam napisał(a):

    Kobietki dziekuje za mile komentarze,cygara sa naprawde pyszne.
    Kaiserko dziekuje Ci za cenne uwagi.Ja tez juz robilam Börka,ale z innym sosem,o jogurtowym nie slyszalam,a chetnie bym zrobila.

  14. dagmara_65 napisał(a):

    Smakowite! podejrzewam, że żaden Turek się nie oburzy 😉 Chętnie by sobie spałaszował, tak jak i ja :)) pozdrówki!

  15. mamamarzynia napisał(a):

    Dziewczyno, to musi być przepyszne, taki mariaż polsko – turecki 😉
    A czym można zastąpić takie ciasto?

  16. mamamarzynia napisał(a):

    Aaa, trza umieć czytać ze zrozumieniem (typowy belfer, ciapa) – przecież napisałaś na końcu! (tak się zapatrzyłam w te chrupkości, że przegapiłam)
    Pozdrowienia!

  17. Na pewno żaden Turek się nie oburzy ;)wręcz będzie się cieszył że jego kuchnia została uznana ;)Wyglądają apetycznie. Zauważyłam że ta przekąska zyskała duże uznanie wśród rodaków 😀

    http://daydreambubble.blogspot.com/2012/05/sigara-boregi.html

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: