Pokrzywa smażona

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworzę z ogromną chęcią bo uwielbiam dzielić się swoimi przepisami. Zawsze cieszę się jak ktoś próbuje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

16 komentarzy

  1. Ania napisał(a):

    Jadłam młode pokrzywy z jajkami przyrządzone przez moja babcię i baaaaardzo mi smakowały. Podziwiam Twoje poświęcenie:)

  2. Majana napisał(a):

    Wow, odważna jesteś , nie ma co! :)) Podziwiam :))
    A jak smakuje taka smażona pokrzywa?

  3. Ewam napisał(a):

    Aniu..ja sama siebie tez podziwiam;)mam jeszcze czerwone rece…ponoc to tez zdrowo;)
    Majanko…jakby to okreslic? cos jak szpinak,z tym ze on ma lagodniejszy smak i konsystencje,pokrzywa jest bardziej ostra,szorstka…trudno mi to opisac:)

  4. maamusi napisał(a):

    Poświęcenie godne strongwomenki ;)Ciekawam bardzo jak taka pokrzywka smakuje 🙂

  5. Anucha napisał(a):

    BRawo Ewuś. Odważna, ja chyba bym nie umiała się tak poświęcić, chociaż kto wie.
    Moja babcia jadała młodą, świeżą pokrzywę pokrojoną i posypaną na chleb z masłem:)
    Pozdrawiam serdecznie:)

  6. chantel napisał(a):

    bardzo ciekawe

  7. Trzcinowisko napisał(a):

    Zielsko na medal:) a od zawsze słyszałam że jak się poparzysz pokrzywą to przynajmniej reumatyzmu mieć nie bedziesz,heheh:) ale na powaznie..szacun…nie wiem czy bym się na to zdobyła.

  8. Ewam napisał(a):

    Oczywiscie zapomnialam wspomniec ze tylko ja ja jem…faceci patrza na mnie jak na w…

  9. Danusia napisał(a):

    ja zawsze w dzieciństwie lubiłam zupę pokrzywowa (:

  10. Arvén napisał(a):

    U mnie nikt nigdy pokrzywy nie jadał, ja też jakoś niespecjalnie się do tego paliłam 😛 W ogóle wolę się raczej od niej trzymać z daleka, no.
    Ale ciekawe rzeczy tutaj piszesz, skoro dobre…:>

  11. burczymiwbrzuchu napisał(a):

    Bardzo interesujące, nigdy nie jadłam pokrzywy, trochę jestem ciekawa smaku, ale też trochę się boję tego co mnie czeka:)

  12. Karmel-itka. napisał(a):

    zadziwiające wykorzystanie tego chwastu xd
    intrygujące.

  13. Ooo…pokrzywa jest świetna i ma przyjemny, lekko słodkawy smak (btw ja ze względu na ciążę wypijam litr naparu dziennie, aby chronić się przed anemią). Smażonej jeszcze nie jedliśmy, fajny pomysł! 🙂 Pozdrawiamy!

  14. Joanna napisał(a):

    Przekonałaś mnie. Ja też zakładam rękawicę i idę po pokrzywę 🙂

  15. Ewam napisał(a):

    -Danusia ,ja z kolei zupy nie jadlam ,nawet nie wiem jak ja sie robi:)
    -burczymiwbrzuchu -mysle ze nic zlego ci sie nie przytrafi;)najgorsze jest zbieranie ,ale wystarcza podwojne rekawice,albo jakies dobre gumowe i spoko.
    -Karmel-itka. chwast ,ale jaki zdrowy,mozna go nawet wykorzystac jakos srodek,zabijajacy mszyce na dzialce,ale to juz z piolunem trzeba miksturke zrobic…naturalnie i skutecznie.
    -just-great-food.blogspot.com ja Tobie gratuluje poswiecenia,bo napar jest niesmaczny,ale czego nie robi sie dla malenstwa?ja tez mam niska hemoglobine,mylse ze choc odrobinke mi sie podniesie;)
    -Joasiu tylko musisz sie speszyc bo niebawem zacznie kwitnac i bedzie niedobra,juz jest nieco twardawa:)
    -Arvén doskonale cie rozumiem,bomoj maz i dzieciaki, tez patrzyli na mnie jakos dziwnie.
    -Trzcinowisko ja tez o tym reumatyzmie slyszalam hehe,ciekawe czy to prawda?
    -Anucha moja babcia tez tak lubi,ale to musi byc mlodziutka,i chyba teraz w obecnych czasach,troche bym sie bala,bo trzeba ja dokladnie sparzyc i obgotowac,zeby nie bylo odwrotnie,zamiast na zdrowie.
    -maamusi smak opisalam w tej samej minucie w ktorej ty zapytalas,a to ci telepatia(patrz post nad twoim pytaniem):)

  16. mamamarzynia napisał(a):

    Bardzo chętnie spróbowałabym takiej pokrzywy. Mam wrażenie, że smakuje troche jak szpinak 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: