Mleczna kanapka

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworzę z ogromną chęcią bo uwielbiam dzielić się swoimi przepisami. Zawsze cieszę się jak ktoś próbuje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

22 komentarze

  1. Panna Malwinna napisał(a):

    Ewuś potwierdzam- jesteś GENIALNA!

  2. Tyna napisał(a):

    Mniam:) do wypróbowania, bo świetne

  3. kruszyna napisał(a):

    O rany, cudo! Zapisuję i muszę koniecznie wypróbować 🙂

  4. Asiek napisał(a):

    Fantastyczna! I niesamowity zbieg okoliczności, bo dziś właśnie córcia zapytała, czy umiałabym zrobić dla niej. Obiecałam, że poszukam przepisu i proszę!! Super!
    Pozdrawiam:)

  5. nat. napisał(a):

    O! faktycznie – genialny pomysł 🙂
    A jak to pięknie wygląda!

    Pozdrawiam gorąco!
    Nat.

    ww.zmyslowoprzezswiat.blogspot.com

  6. Duś napisał(a):

    wygląda cudownie, jak oryginał, a nawet lepiej 🙂

  7. ewelajna napisał(a):

    Ewo, ten dodatek tłuszczu kokosowego mi się podoba, choć zastąpiłabym go prawdziwym olejem kokosowym:).
    Nie jadłam jeszcze takiej kanapki…, ale wiem jaka to radość, kiedy coś nam wyjdzie takie, jak chcemy:)

  8. aga napisał(a):

    takie kanapki to chcialabym sobie zajadac:) pycha:)

  9. Majana napisał(a):

    Jaka mięciutka, śliczna jest!:)

  10. Ewam napisał(a):

    Malwinko,czasem mi sie udaje 😉
    Tyna,Kruszyna,Dus,-obiecuje ze wam sie uda
    Asiek…i jak?robilas?
    Nat i Aga…czestujcie sie prosze:)
    Ewelajno,mysle ze tluszcz kokosowy jest lepszy niz olej,bo tu chodzi o pozniejsza konsystencje,a olej moze sprawic ,,maziaje,,Olej nie twardnieje ,a tluszcz tak.:)

  11. Przemysław napisał(a):

    Ewuniu masz świete prawo byc z ssiebie dumna:) piękne kanapeczki Ci wyszły:) zjadłabym je chętnie ..tylko czy ja w Polsce dostanę taki palmin? Muszę poszukać:) pozdrawiam jola

  12. asieja napisał(a):

    cudnie wygląda ta puszysta masa!

  13. moni.m napisał(a):

    Czy można czymś zastąpić ten tłuszcz kokosowy? Nie mam do takiego w tej chwili dostępu.

  14. Ewam napisał(a):

    Moni.m Mysle ze jesli zrobisz bez tluszczu kokosowego tez bedzie dobrze,dodaj moze jedna lyzeczke zelatyny wiecej 🙂

  15. moni.m napisał(a):

    Ok, dzięki będę próbowała.

  16. mamamarzynia napisał(a):

    Ewuniu, patrząc na zdjęcie już widać, że to genialne ciasto genialnej kuchareczki 🙂

  17. AgusiaGda napisał(a):

    Witam! Trafiłam tu w poszukiwaniu przepisu na mleczną kanapkę dla mojego Dziecia 😉 W innych przepisach przeraża mnie ilość mleka w proszku i masła 😉 Mam w domu "olej kokosowy" Efavit – trzymany w lodówce ma konsystencję twardego masła :] Będzie dobry do tego kremu? http://jeszczepiekniejsza.pl/pl/p/Olej-kokosowy-Efavit-nierafinowany-1-litr-SWIEZY-POLSKI/114

  18. Ewam napisał(a):

    Witaj Agusiu.Nigdy nie stosowalam tego oleju o ktorym piszesz.Tutaj chodzi o to zeby ta masa pozniej stwardniala,dodajesz troche zelatyny i troche tego tluszczu,jesli nie masz moze nie dawaj tluszczu,tylko dodaj wiecej zelatyny.Chyba ze ten olej mozna roztopic a potem on bedzie twardy ,cos jak maslo.Pozdrawiam:)

  19. AgusiaGda napisał(a):

    Ewam – ten olej (z tego co wiem) twardnieje w lodówce :] Raz zostawiłam go trochę za długo w pokoju(zapomniała schować do lodówki) i zrobił się lekko miękki (jak miękkie masło) ale w lodówce znów zrobił się twardy(jak zamrożone masło) – że łyżeczką trzeba go "strugać" :] W lodówce jest przechowywany. Do tej pory używałam go do smarowania mojego dziecka 😉 zamiast balsamem :] ale wiem, że do pieczenia niby też się nadaje (wg info na stronie)
    Dziękuję za fajny przepis :] chyba zaryzykuję i zobaczę co z tego wyjdzie :] Napiszę czy ciasto się udało 😉
    Pozdrawiam

  20. Ewam napisał(a):

    Skoro tak to ja bym na twoim miejscu zrobila z tym olejem,najpierw rozpusc go na wolnym ogniu zeby byl lejacy,wtedy lepiej ci sie wymiesza z reszta masy.Zycze powodzenia,i jak bedziesz miala ochote daj znac jak wyszlo:)

  21. AgusiaGda napisał(a):

    Melduję się po zrobieniu ciasta. Biszkopt upiekłam z innego przepisu (biszkopt zrzucany). Krem zrobiłam podpierając się przepisem Ewam. :] Na tą ilość żelatyny i oleju kokosowego dałam 500ml śmietany kremówki i 2 śmietan-fixy + 340g jogurtu greckiego. Mogłam dać trochę więcej cukru. Nam (dorosłym) smakowało – lekko kwaskowate(od jogurtu), lekko kokosowe(od oleju kokosowego), krem o konsystencji ptasiego mleczka. Mój 3-latek spróbował i stwierdził, że to nie jest "ta" kanapka 😉 (oryginalna, z papierka) i nie jadł :/ Może gdyby była bardziej słodka?
    W każdym razie wrócę jeszcze do tego przepisu :]

  22. Ewam napisał(a):

    Agusiu,ciesze sie ze chociaz Wam doroslym smakowalo…a Twoj synio tak jak kazde dziecko ,bardzo szczerze podsumowyl starania mamy…moze nastepnym razem bardziej mu posmakuje:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: