Stary poczciwy pleśniak

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworzę z ogromną chęcią bo uwielbiam dzielić się swoimi przepisami. Zawsze cieszę się jak ktoś próbuje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

11 komentarzy

  1. Panna Malwinna napisał(a):

    oj kochana- to moje ciasto z dzieciństwa (nie zapomnę jak mama miała mieć gości, upiekła je i musiała po coś wyjść do sklepu- nim wróciła – blaszka była pusta). Miło Cię znów widzieć;)

    uściski i nie pracuj tak dużo

  2. Ewam napisał(a):

    Rozbawilas mnie:))na szczescie mozna je szybko upiec!
    Pozdrawiam:)

  3. klliisiaa napisał(a):

    mnaim, uwielbiam to ciasto! Dobrze, że mi o nim przypomniałaś- już wiem co upiekę na swoje urodziny 😀

  4. Kasia napisał(a):

    Hej! Twój komputer jest w porządku! 🙂 Pochodzę z Bolesławca, ale bardzo za nim tęsknię, ponieważ mieszkam w Monachium prawie od 10-u lat. Ale bywam ostatnio często w moim rodzinnym mieście i zamierzam być częściej, a może niedługo na stałe. Na pewno będę na Wszystkich Świętych. Serdecznie pozdrawiam 🙂
    Monachijka z Bolesławca. ;>

  5. Majana napisał(a):

    Cudowny pleśniaczek! Ja robię zawsze z porzeczkami ,albo świeżymi,albo z dżemem porzeczkowym. Z jabłkami i gruszkami nie robiłam,ale będę musiała skosztować koniecznie. Robiłam za to z rabarbarem, pyszny był.
    Cieszę się, Ewajko,ze jesteś:)
    Pozdrawiam.

  6. Sabienne napisał(a):

    Tradycja rzecz święta, a to ciacho to pyszna legenda:-)

  7. ilka napisał(a):

    Ja też uwielbiam pleśniaczka:))

  8. Grażyna napisał(a):

    Kiedyś myślałam, że to ciasto jest bardzo pracochłonne, ale jakże się myliłam. Uwielbiam ten wyczuwalny smak marmolady w kruchym cieście 🙂

  9. urtica1 napisał(a):

    Uwielbiam pleśniaka, ale nie próbowałam jeszcze w zestawieniu jabłko-gruszka, muszę to nadrobić. Najczęściej u mnie z dżemem z czarnej porzeczki, w tym roku robiłam też z rabarbarem. Pozdrawiam cieplutko i trzymaj się kochana. A czy ten brak czasu to może przez remont? Kiedyś wspominałaś u mnie na blogu że też Was to czeka.Jeśli tak to trzymam kciuki by poszło szybko, sprawnie i bez problemów. U nas jeszcze niestety nie koniec 🙂

  10. Ewam napisał(a):

    Urtico1…jeszcze nie remont;)ale mam nadzieje ze niedlugo juz zaczniemy,to wtedy juz zupelnie chyba zaniedbam bloga:):Serdecznie Cie pozdrawiam:)

  11. Przemysław napisał(a):

    Kochana Ewuniu nie ma nic lepszego niż pleśniak:) ….bardzo ciekawa jak smakuje z jabłkami i gruszkami:) ….bo jak na razie to robiłam go z porzeczkami czarnymi lub czerwonymi i dżemami …wielki buziak od nas jola

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: