Śliwka w czekoladzie, czyli drożdzowego ciąg dalszy…

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworzę z ogromną chęcią bo uwielbiam dzielić się swoimi przepisami. Zawsze cieszę się jak ktoś próbuje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

8 komentarzy

  1. madlene17 napisał(a):

    Ciasto na pewno pyszne, ale mnie urzekła ta zastawa… niebieski dzbaneczek, filiżanka…cudna po prostu!!!

  2. Ewam napisał(a):

    dziekuje…sama ja robilam:),
    ale to dawne dzieje jeszcze jak mieszkalam w Polsce i pracowalam w ceramice artystycznej:)
    To typowa ceramika boleslawiecka

  3. whiness napisał(a):

    Cóż za pyszności. 🙂 Swoją drogą, ładny zestaw ceramiki.

  4. Szana napisał(a):

    zastawa faktycznie urocza, a ciasto musi smakować bosko,
    pozdrawiam ciepło,
    Szana,
    http://www.gastronomygo.blogspot.com

  5. Ola napisał(a):

    wczoraj piłam herbatkę u koleżanki dokładnie z takiej samej zastawy! brakowało nam tylko Twojego ciacha 😛

  6. Majana napisał(a):

    Ciasto ze śliwkami zawsze dobre.:) Wiesz, może tak być ,że nie każdego roku drzewo owocuje , u nas w tym roku na przykład wiśni było jak na lekarstwo, a w zeszłym całe mnóstwo.
    No,ale pewnie to wiesz:).
    Piękny masz komplecik,wyczytałam,że sama robiłaś, super!
    Pozdrowienia:)

    • Ewam napisał(a):

      Majanko mam nadzieje ,ze w nastepnym roku bedzie tych sliwek nieco wiecej,musimy popodcinac galezie bo drzewo jest dosc wiekowe,ale szkoda scinac,bedziemy je jakos ratowac,a tak na marginesie ogrodnik ze mnie kiepski,caly czas sie ucze i przyjmuje wszystkie dobre rady:)

  7. Ewam napisał(a):

    Kobietki dziekuje za komplementy dotyczace zastawy…fakt ,nasza ceramika jest naprawde piekna.Mimo,ze nie pracuje juz tam od siedmiu lat,ale nadal czuje sie z nia bardzo zwiazana i tesknie za ta praca i moimi wspolpracownikami:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: