Pączki

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworzę z ogromną chęcią bo uwielbiam dzielić się swoimi przepisami. Zawsze cieszę się jak ktoś próbuje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

5 komentarzy

  1. ilka napisał(a):

    Piękne Ci wyszły:) Ja w tym roku na życzenie domowników robię faworki:)

  2. Roz Airad napisał(a):

    …ale pysznie wyglądają ;D

  3. tartinka napisał(a):

    A po co był ten dodatek tłuszczu kokosowego? On coś daje? Bo ja zawsze smażę na rzepakowym i jest ok – nie przypala się, a rzepakowy ma najlepszy skład tłuszczowy (czyt. jest najzdrowszy) więc nie wiem czy jest sens mieszać go z nota bene drogim tłuszczem kokosowym…

    • Ewam napisał(a):

      Tatinko ,dodalam odrobine tluszczu kokosowego z prostej przyczyny: zalagal mi w lodowce,a ze staram sie dokladnie opisywac to co robie ,dlatego o tym wspomnialam.Jesli uwazasz ze nie jest on potrzebny ,oczywiscie nie musisz go dodawac,mozesz smazyc paczki tylko na rzepakowym lub jak wolisz na smalcu.

  1. 19 marca 2018

    […] Takie zawiniete paczusie wyszly mi jako tzw produkt uboczny ,kiedy pieklam ostatnio paczki.Paczki formowalam wykrawajac za pomoca okraglej metalowej foremki kolka.Po takim wykrawaniu pozostaja skrawki.Nie lubie z nich zagniatac ciasta ,bo wtedy traci ono swoja puszystosc i paczki sa potem lekko twardawe.Te paczusie zawijaski zrobilam w sposob nastepujacy: Wyrobilam resztki,podzielilam je na rowne czesci.Kazda czesc rozwalokwalam na maly placuszek,kazdy placuszek posmarowalam musem sliwkowym ,zwinelam w rulonik,tak jak roladke.Dokladnie posklejalam boki i taki rulonikl zawinelam w supelek.Zanim usmazylam wszystkie paczki,te supelkowe zdazyly ponownie urosnac.Wrzucilam je na goracy olej i usmazylam tak samo jak paczki.No i wyszla nieco inna odmiana paczkow rownie smaczna:) Przepis na ciasto,jesli ktos chcialby tylko takie zrobic znajduje sie na tej stronie: Klik […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: