Chlebek o smaku podpłomyka.

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworzę z ogromną chęcią bo uwielbiam dzielić się swoimi przepisami. Zawsze cieszę się jak ktoś próbuje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

6 komentarzy

  1. Jolanta Szyndlarewicz napisał(a):

    Ewuniu wspomnienia związane z dziadkami również mam piękne:) …. chleb domowy to coś wspaniałego, ale takiego podpłomyka to nie znam:)
    PS. Popraw tylko Słonko ilość drożdży z dkg na g:) buziaki

  2. mamamarzynia napisał(a):

    Ewuniu, jak Ty pięknie napisałaś o babci i dziadziu… I dla mnie już nigdy nie wrócą się chwile, spędzone z babcią Bronią (dziadka matczynego nie pamiętam) i zawsze będzie mnie dławić w gardle tęsknota za tamtym czasem.
    U nas na Pogórzu Karpackim podpłomyk był z ciasta chlebowego, babcia go piekła w formie takiego placuszka dla Marzyni z boku chlebów właściwych w piecu chlebowym.

    • Ewam napisał(a):

      Mamamarzyniu napisalam tylko ze to chlebek o smaku podplomyka,babcia piekla go bez drozdzy,ale ciastu dodaje smaku ta soda wlasnie.Teraz kiedy takie smutne listopadowe dni to czesto siedze i wspominam moich ukochanych dziadkow 🙂

  3. Majana napisał(a):

    Wygląda pysznie!:) Wpadłabym na kawałeczek gdybyś nie była tak daleko ode mnie.

  4. Ewam napisał(a):

    No Majanko to ja ci wysle kawaleczek poczta 🙂 ;D

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: