Christstollen z bakaliami i marcepanem

Ewa

Jestem Ewa, i pasjonuje mnie gotowanie. Bloga tworz臋 z ogromn膮 ch臋ci膮 bo uwielbiam dzieli膰 si臋 swoimi przepisami. Zawsze ciesz臋 si臋 jak kto艣 pr贸buje moje przepisy!

Moze Ci sie takze spodobac...

12 komentarzy

  1. S艂odki Akcent napisa艂(a):

    Wygl膮da ciekawie, pierwszy raz s艂ysz臋 o czym艣 takim. 馃檪
    Pozdrawiam, Natalia 鈾

    • Ewam napisa艂(a):

      Oczywiscie te w sklepach nie maja takiej ilosci bakalii,sa pieczone tylko z rodzynkami czasem dodane orzechy,ale mozna samemu kombinowac,bo te domowe przepisy znacznie roznia sie od tych sklepowych wypiekow .Pozdrawiam rowniez Ewa 馃檪

  2. jelka napisa艂(a):

    Cudne! A mo偶na z dro偶d偶ami suszonymi?

    • Ewam napisa艂(a):

      Jelka ,nie wiem.Szczerze powiem ,ze ja do tych drozdzy sie zrazilam i od jakiegos czasu ich nie uzywam,ale mysle ze mozna,bo to ciasto w sumie nie potrzebuje az tak strasznie wyrosnac 馃檪

  3. wedelka napisa艂(a):

    Pi臋knie wysz艂y 馃檪

  4. Majana napisa艂(a):

    Ale偶 to musi by膰 pyszne !Pieknie, tak na bogato. Super!

  5. Gra偶yna J napisa艂(a):

    Ewuniu, niech najbli偶sze 艢wi臋ta Bo偶ego Narodzenia i Wigilijny wiecz贸r, up艂yn膮 CI w szcz臋艣ciu i rado艣ci przy kol臋dach i zapachu 艣wierkowej choinki 馃檪

  6. Justine napisa艂(a):

    Uwielbiam bakalie, musz臋 wypr贸bowa膰 ten przepis 馃檪

    http://takeittasty.blogspot.com

  7. Jolanta Szyndlarewicz napisa艂(a):

    Ewuniu u Ciebie to taka wersja wypasiona, z dwoma a艂eczkami marcepanu:) …. cudne ciasto:) buziaki

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: